Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
jasta102 napisał:
widać hilton, że byłaś łaskawa zapoznać się tylko z Bogiem Abrahama
ogólnie na bazie judaistycznej
druga połowa świata ma całkiem innych bogów
a ty o nich nie masz zielonego pojęcia

Jezli masz ochote, to posluchaj od 2.39 - 3.43 bo jest to ladnie ujete, lepeij niz ja bym napisala.
A bog to bog, nazwa inna a znaczenie to samo i cel ten sam -zawladnac, zniewolic ludzi.

Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Hilton napisał:
retier1 napisał:
ale na pytanie jak moga wielbic /kochac kogos, kogo sie boja juz nie umialy odpowiedziec...
Pranie mozgu od urodzenia.

....czy w chrześcijaństwie nie mamy z tym samym do czynienia?

i niby jesteśmy bardziej oświeceni !

Czy to bedzie chrzescijanstwo czy nie, wszedzie jest to samo, trzeba wielbic sie wyzsza w imie lepszego zycia i ze strachu wykonywac rzeczy powodujace zazenowanie. Ja sie z tym nie utozsamiam.
A wystarczy myslec samodzielnie i nie dac sie wplatac w chore uklady. Pomijam juz fakt istnienia lub nieistnienia boga jasta.
Jezeli bog istnieje, to jest z niego kawal skurwysyna, dlatego osobiscie utwierdzam sie w przekonaniu ze takiego kogos/czegos nic i nikt nie bylby w stanie stworzyc, sam z siebie tez by nie powstal i zwyczajnie tego czegos/kogos nie ma.
Natomiast ludzki umysl jest sklonny do widzenia rzeczy nieistniejacych, na te przypadlosci ludzie nauki ( lekarze, chemicy) wymyslili lekarstwa.

niby tak

lecz nie jest to odpowiedź na nurtujące nas pytania?

stąd też pewnie jest dowolność interpretecji w tym temacie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
gabriel napisał:
Hilton napisał:
To nie jest tak, ze prorok nie pozwolil obrzezac corki, tylko ze ten akt nie ma bezposredniego zwiazku z islamem....

DROBNA ... ACZ WAŻNA NIEŚCISŁOŚĆ ...
- I - Kiedy żył Prorok ( pokój z Nim) ... nie było jeszcze Islamu ... to właśnie po jego Śmierci rozpoczął się kult Religijny zwany dzisiaj Islamem .
A On - Prorok ( pokój z Nim ) jest jego Bezpośrednim Bodźcem i Wstępnym Twórcą .
---
To samo co z Jezusem i Katolikami ~700lat wcześniej .
---
Stąd Uzasadnione pytanie o zakaz obrzezania własnej Córki Proroka ( pokój z Nim) .
---
Na marginesie ... NIE JA JESTEM TWÓRCĄ TEGO PYTANIA , Ja tylko je przytoczyłem .
.

Nie jest bodzcem. Bodzcem byl nawiedzajacy go we snie archaniol Gabriel, przynoszacy wiesci od boga nakazujace szerzyc te religie. Na tej podstawie prorok stworzyl islam i skutecznie go rozprzestrzenil poza Mekke. Stwierdzenie ze jak zyl nie bylo islamu jest bledne.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
jeśli mi hilton znajdziesz gdzieś, że ten Hitchens mówi np, że bóg nie jest istotą idealną, nieomylną, ale za to na dużo wyższym poziomie rozwoju niż człowiek, to nie będę o nim myślał, jak o kolejnym nawiedzonym, niedouczonym tzw ateistycznym durniu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
retier1 napisał:

niby tak

retier, a jakie was nurtuja pytania?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
jasta102 napisał:
jeśli mi hilton znajdziesz gdzieś, że ten Hitchens mówi np, że bóg nie jest istotą idealną, nieomylną, ale za to na dużo wyższym poziomie rozwoju niż człowiek, to nie będę o nim myślał, jak o kolejnym nawiedzonym, niedouczonym tzw ateistycznym durniu

Hitchens mowi cos przeciwnego, a mianowicie ze "God is not great". Mowi mu nawet zeby ten bog spierdalal, jesli musialby ( Hitchens) zabic wlasne dzieci po to, aby udowodnic mu (bogu) swoja milosc i oddanie.

A to co ty myslisz o Hitchens'ie, lub o mnie w temacie wiary, nie ma dla mnie znaczenia, tym bardziej ze uzywasz szantazu, pogrubilam dowod na to, inaczej nie potrafisz. Mnie nie robi roznicy co bedziesz myslal, lub myslisz i nie mam ani obowiazku ani ochoty odpowiadac na twoj szantaz i czegokolwiek ci udowadniac.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
670 Postów
Dorota K..
(Jasna)
Wyjadacz
Temat obrzezania dziewczynek jest dla mnie tak drastyczny, że zazwyczaj omijam szerokim łukiem.. ale faktycznie po zapytaniu BOGA ( czyt. google ), powiedział on tak:

Klitoridektomia (zwana też obrzezaniem kobiet oraz wyrzezaniem) – częściowe lub całkowite usunięcie łechtaczki (łac. clitoris), czasem również warg sromowych mniejszych. Praktykowane ze względów religijnych lub estetycznych wśród niektórych ludów afrykańskich.

Obrzezanie kobiet to także niemający nic wspólnego z religią obyczaj występujący wśród wielu ludów Afryki, Ameryki Południowej, państw Azji Południowo-Wschodniej z regionu Jawy, Borneo, Nowej Gwinei i Australii oraz wysp Pacyfiku

...Bóg jest wielki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
jasna, wpisz w youtube "female circumcision" i ogladaj...

ten powyzszy jest lajtowy.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
670 Postów
Dorota K..
(Jasna)
Wyjadacz
zdarzyło mi się własnie dawno temu widzieć program na ten temat... dlatego teraz omijam to szeeeeeerokim łukiem..

dzieki za link, ale ja PAS
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Hilton napisał:
retier1 napisał:

niby tak

retier, a jakie was nurtuja pytania?

takie ,
na które i ty nie dasz odpowiedzi....a i sama byś chciałabyś je poznać

wszyscy je sobie zadajemy...prędzej czy później

jedni ....złorzecąc

inni ... z nosem przy ziemi
w fałszywej pokorze

w zależności od korzyści

lub naszej konstrukcji !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj